Training

Maatwerk

Gewoon! Coaching en training richt zich bij voorkeur op maatwerk. Met de opdrachtgever onderzoeken we de veranderbehoefte en de gewenste situatie, waarna het aanbod op maat wordt gemaakt. De trainingen zijn geschikt voor iedereen die zijn of haar vaardigheden wil versterken. Hierbij kan het gaan om een werksituatie, thuissituatie of een combinatie daarvan. De volgende thema's kunnen aan bod komen:

- effectief communiceren

- omgaan met weerstand

- coachende vaardigheden

- professioneel communiceren: feedback

- timemanagement

- stressregulatie

- persoonlijk leiderschap

Onze trainingen kunnen het best omschreven worden als: interactief, veilig, insprirerend en praktijkgericht. 

Naast maatwerk, hebben we op basis van jarenlange ervaring vier trainingen ontwikkeld die direct ingezet kunnen worden:

1. Persoonlijk leiderschap; zijn en doen in balans (6 dagdelen)

In de training persoonlijk leiderschap gaan we 6 dagdelen met elkaar aan de slag om naast bewustwording ook werkelijk balans te ervaren in je dagelijks leven. De nadruk van deze training ligt dus niet alleen op denken en praten, maar ook op ervaren en doen. Hierbij nodigen we je steeds uit om een stap(je) te zetten.

De insteek van deze training is om zicht te krijgen op je huidige patronen en om je gewaar te zijn van waar je met je aandacht bent of waar deze op gericht is. Welk doel streef je na en welke activiteiten onderneem je elke dag om daar ook te komen.
Je zult zien dat we hiertoe zowel de essentie van mindfulness alsook elementen van timemanagement terug laten komen.

We bieden de training aan in groepsverband met een beperkt aantal deelnemers, vier tot tien deelnemers en twee ervaren trainers. Trainen met een groep biedt veel voordelen. Je groepsgenoten kunnen je motiveren, uitdagen en je kunt veel van elkaar leren. Zeker op momenten dat je wat extra steun en een stok achter de deur kunt gebruiken. Dit betekent ook dat er niet altijd evenveel individuele aandacht is. Om een inschatting te kunnen maken of je vraag binnen de training past en om voldoende aan te kunnen sluiten bij ieders vraag, hebben we voorafgaand aan de training een kennismaking met iedere deelnemer.

Voor wie?
Deze training is ontwikkeld voor gemotiveerde volwassen mannen en vrouwen die openstaan voor reflectie en zelfreflectie en bereid zijn tijd en energie te investeren om (gedrags)veranderingen door te voeren die leiden naar meer balans in tijd en energie. Die van een reactieve houding naar een proactieve houding willen komen waarbij je het roer in eigen hand neemt, de regie pakt en prioriteiten stelt, keuzes maakt. Hierbij kan het gaan om een werksituatie, thuissituatie of een combinatie daarvan.

Leerdoelen van de training

Ieder mens is uniek en het doel van deze training is dan ook voor iedereen anders. De doelen waarmee we starten met deze training zijn samen te vatten in de volgende noemers:
* Stressreductie, makkelijker kunnen ontspannen
* Prioriteren, meer richting in het leven krijgen
* Bewustwording van valkuilen
* Gedragsverandering
* Meer rust, balans en geluk ervaren. Meer kunnen genieten
* Effectiever worden, zowel op het werk als privé
* Meer rust in het hoofd, minder piekeren
* Preventie van depressie, burn-out klachten

Cursusopzet
De cursus bestaat uit zes dagdelen en tussen de bijeenkomsten online ondersteuning. Tussen het vijfde en het zesde dagdeel zit wat meer tijd omdat het zesde dagdeel een terugkombijeenkomst is. Rode draad tijdens de bijeenkomsten is je individueel plan van aanpak en vooral 'doen' en 'ervaren'. Tijdens de bijeenkomsten komen de volgende thema's aan bod:

Bijeenkomst 1: kennismaken (doelen/verwachtingen), introductie mindfulness, formele- en informele beoefening, opzet individueel plan van aanpak en emotiedagboek

Bijeenkomst 2: cirkel van invloed, bewust interventies toepassen/ prioriteren, stressreductie, doen- en zijn modus, acceptatie

Bijeenkomst 3: denkpatronen en overtuigingen, waarnemen, weerstand

Bijeenkomst 4: waarden, zingeving, innerlijke missie

Bijeenkomst 5; zelfcompassie, duurzaamheid

Terugkombijeenkomst

Bewijs van deelname
Nadat 80% van de training is bijgewoond en aan de huiswerkopdrachten is voldaan, krijg je een bewijs van deelname.

Investering: € 295,- incl. 21% btw.

2. Grip op je tijd (2 dagdelen)

3. Omgaan met lastige situaties (3 dagdelen) 

4. Basisvaardigheden in het coachen (4 dagdelen)

Uiteraard worden de trainingen doorlopend geëvalueerd en worden verbeterpunten indien mogelijk en wenselijk meegenomen in de eerstvolgende bijstelling van de training.

De trainingen kunnen op locatie (incompany) en in overleg zowel op werkdagen alsook in het weekend worden verzorgd. Avonduren zijn ook mogelijk.