Miranda van den Bighelaar

Als kind was ik al gefascineerd door mensen, hun gedrag en manier van omgaan met elkaar. 

Ik ben geboren in 's-Hertogenbosch in 1973 en na wat omzwervingen woon ik sinds 2013 met mijn samengestelde gezin in Helmond.

Vanuit mijn achtergrond in zorg en onderwijs (in verschillende functies als persoonlijk behandelaar, praktijkbegeleider, docent en coach), mijn levenservaring en vanuit mijn geloof in mogelijkheden kan ik anderen inspireren en ondersteunen om vanuit je persoonlijke missie en innerlijke kracht tot (her) nieuw(d)e inzichten te komen, om stappen (stapjes) te zetten, doelen te behalen en om weer zelf regie te ervaren in zijn/haar leven.

Ook al klinkt het heel eenvoudig; het is mijn missie dat 'eruit mag komen wat erin zit' en dat mensen zichzelf kunnen zijn, ècht zijn. Met andere woorden, vanuit mijn overtuiging dat ieder mens uniek is en een eigen scala aan talenten, mogelijkheden en waarden heeft, zie ik het als mijn talent om mensen hier (opnieuw) verbinding mee te laten maken. 

Sinds 2004 werk ik als docent- coach. Ik coach gestructureerd en doelgericht individuele medewerkers, kleine- en grote teams. Middels trainen en doceren breng ik kennis en vaardigheden over in een bepaald vakgebied: teamontwikkeling, effectief communiceren, coachende vaardigheden, rapporteren, omgaan met moeilijk verstaanbaar gedrag, effectief vergaderen, feedback, timemanagement, didactische vaardigheden en breinleren. Ook ontwikkel ik cursussen en trainingen, waarbij ik een duurzaam resultaat hoog in het vaandel heb staan. 

Kernwoorden: verbinding, resultaatgericht, concreet, no-nonsens en kortdurend

"Doorgrondend, vakkundig en praktisch zijn kernkwaliteiten van Miranda. Ze heeft een breed assortiment van werkvormen die ze inzet, waarmee ze je in je kracht weet te zetten. Gesprekken met haar kostte mij altijd veel energie, maar gaven ook veel energie en inzichten. Met haar triggerende vragen weet ze de spijker op zijn kop te slaan, je tot omkeer en ordening van je gedachtes/situaties te brengen en mee te denken in hoe je het beste kunt handelen. Het oefenen van gesprekken is me het meest bijgebleven, doordat Miranda verschillende personen zeer goed kan nabootsen en je hierbij gesprekstechnieken aanleert om een moeilijk gesprek te managen. De aangeleerde slogans zet ik nog altijd in, in mijn werk en privé leven".

- Koninklijke Kentalis- logopedist/ linguïst

"Miranda is als coach eerlijk, direct en confronterend. En daarmee een steengoede helper op weg naar persoonlijke groei. Tijdens het half jaar durende coachingstraject leerde ik om mijn eigen verantwoordelijkheid te nemen in iedere situatie. Wat kan ik zélf gaan doen of anders gaan doen, in plaats van de schuld bij de ander te leggen? Ik ben mijn eigen weg in geslagen: wat vind ik belangrijk? Waar wil ik voor gaan? Ik heb geleerd gevechten die me afleiden van mijn gekozen pad niet aan te gaan. Steviger in mijn schoenen, met meer energie en beter in balans sta ik nu op de werkvloer".

- Koninklijke Kentalis- logopedist 


"Miranda coacht op professionele maar laagdrempelige manier, zowel in groepsverband als individueel. Ze hanteert verschillende methodieken en werkvormen waardoor je zelf je doelen helder krijgt en je talenten en krachten ontdekt. Miranda kijkt naar wie jij als persoon bent en mag zijn; dit is soms confronterend, maar vooral verhelderend. Van daaruit ontstaat de groei en ontwikkeling van je persoonlijkheid en professionaliteit"

- Koninklijke Kentalis- Deskundige Communicatie / NMG docent