Coaching

Coaching

Herken je dat? Je hebt het idee dat je alles half doet of je werk en je persoonlijk leven niet gecombineerd krijgt. Dat je twijfelt over wat je wilt, waar je goed in bent of welke stap je moet zetten. Of je weet wel wat je wilt, maar je weet er geen handen en voeten aan te geven. Je blijft maar in hetzelfde cirkeltje rond draaien. Je kunt geen rust en ruimte in je hoofd creëren. Misschien voel je je aan het einde van de dag uitgeput en vraag je je af hoe je dat kunt veranderen.

Ieder mens is anders. 
Met behulp van coaching word je je bewuster van je persoonlijke ideeën, overtuigingen, drijfveren én hoe ze je gedrag bepalen. Coaching stimuleert persoonlijke en professionele groei. Je krijgt meer zelfvertrouwen, energie en je wordt effectiever. Coaching is dan ook een professionele manier van het begeleiden van leerprocessen

Vormen
 

Persoonlijk
Persoonlijke coaching gaat in op je persoonlijk leiderschap: je bewustzijn en persoonlijke ontwikkeling. Het is gericht op inzicht krijgen in jezelf, je patronen, je kwaliteiten en je gewoonten op gebied van gezondheid en welzijn. Met persoonlijke coaching (her)ontdek je je kracht waardoor je effectiever kunt functioneren en je impact vergroot.  

Coaching on the job is een vorm van persoonlijke coaching waarbij coaching plaats vindt op je eigen werkplek, bijvoorbeeld tijdens een vergadering, bij een presentatie of wat verder relevant is voor je functioneren. Coaching on the job richt zich op actie-reactie patronen, communicatie, houding en gedrag

Persoonlijke coaching kan je ook inzetten als voorbereiding op (spannende) belangrijke gebeurtenissen als bijvoorbeeld assessment, presentatie, rechtszitting, sollicitatiegesprek. Hierbij richt ik me op jouw rol, omgaan met je emotie, stressregulatie en gespreksvaardigheden.

 

 Team

Ken je de metafoor van de ijsberg? Onder de waterlijn zwemmen vissen: kleine irritaties. Als deze vissen niet op tijd boven water worden gehaald, groeien ze. Het worden grote vissen en als het echt uit de hand loopt : haaien. Haaien zijn erg spannend om boven water te halen. Teamcoaching richt zich op het oplossen van teamconflicten en zorgt voor een veilige omgeving waardoor teamleden zich in de groep uit durven spreken over deze vissen en haaien. Irritaties worden bespreekbaar gemaakt en opgelost. Een teamcoach helpt teams om op een constructieve manier met elkaar in gesprek te komen. 

Naast teamcoaching om conflicten te neutraliseren, kan een teamcoach ook helpen om een team effectiever te maken. Daarmee voorkom je haaien in het water die een team flink ziek kunnen maken. In dat geval zal de teamcoach naar de effectiviteit van het hele team kijken en waar nodig interventies verrichten om het team te versterken.  
 
Een coachtraject bij mij begint met een vrijblijvende en gratis intake, eventueel een driegesprek (met leidinggevende) waarin we nader kennis maken met elkaar, je vraag/kwestie aan de orde komt en formuleren we heldere doelstellingen. Op basis van de intake bepalen we of we gaan starten met het coachtraject en zo ja, hoeveel contactmomenten we gaan plannen.  Afspraken leggen we vast in een coachcontract. Een coachingstraject wordt afgesloten met een evaluatie. Samen kijken we terug op het verloop en de resultaten van het traject. Heel vaak in het bijzijn van de leidinggevende.  Ook maken we tijdens de evaluatie afspraken ten behoeve van borging van de resultaten.  


 
Intervisie

'Waarom moeilijk doen als het samen kan'

(Loesje)

“Intervisie is een gestructureerd, zelfsturend groepsleerproces ter vergroting van de professionele effectiviteit van iedere deelnemer. Kenmerkend is de collegiale, onderlinge coaching aan de hand van concrete werksituaties”

(Ger van Doorn en Marijke Lingsma - Intervisiecoaching 2012)

Bij intervisie wordt in groepsverband, ongeveer zes deelnemers, gekeken naar een specifiek probleem of specifieke vraag die bij een van de deelnemers leeft. Intervisie hoeft niet perse in je team plaats te vinden. Het kan ook plaatsvinden met je vakgenoten, je collega's of andere soort groepen. Als intervisor begeleid ik jullie proces van intervisie.

Intervisie coaching

Naast het begeleiden van de intervisie kan ik je ook intervisie coaching bieden. Dan train ik jullie als intervisiegroep in het zelfstandig te laten functioneren van de intervisie tijdens drie bijeenkomsten.  

Tarieven

* Alle individuele coachmomenten vinden plaats in mijn praktijkruimte in Helmond of op een  geschikte locatie in overleg. Een coachmoment duurt maximaal 1,5 uur en kost € 85,-. 

* Zowel de inhoud als de duur van ieder teamcoachtraject is anders. Rondom de kosten voor een teamcoachtraject maak ik vooraf een vrijblijvende offerte. Hierbij ga ik uit van een uurtarief van € 70,-

* Intervisie duurt maximaal 2,5 uur en kost € 175,-

* Voor intervisie coaching, drie bijeenkomsten van maximaal 2,5 uur reken ik € 525,-

Alle tarieven zijn inclusief 21% btw en reiskosten binnen een straal van 10 km. Overige reiskosten zijn 30 cent per kilometer.